Blog

Blog van Het Beginstation, met het laatste nieuws en interessante artikelen.

Artikelen

Posted by Serge Kornuyt on 4 juli 2017

Charter diversiteit

Het Charter Diversiteit: op woensdag 21 juni tekenden 12 werkgevers het Charter Diversiteit tijdens een inspirerende bijeenkomst in de voormalig gevangenis De Lik in Utrecht. Met deze ondertekening kiezen deze wergevers voor meer diversiteit en een inclusief bedrijfsklimaat in hun bedrijf of organisatie. Het Charter Diversiteit telt nu inmiddels 92 ondertekenaars.

 

Tijdens deze bijeenkomst, gehost door Reclassering Nederland, tekenden de volgende bedrijven en organisaties het Charter: Atria, Driessen HRM, Facility Support, Innogy Essent, C.Kornuyt BV, MKB-Utrecht, Novartis Pharma BV, Reclassering Nederland, Tandheelkunde Groep Nederland BV, Werkgeversvereniging Banken, Women Inc. en Woonstad Rotterdam. Zij markeerden ieder tijdens de ondertekening van het Charter, de toegevoegde waarde van diversiteit voor hun organisatie.

 

Charter diversiteit - Kornuyt BV

 

Met ondertekening van het Charter Diversiteit zegt een werkgever toe een effectief diversiteitsbeleid te bevorderen via door de onderneming of organisatie zélf geformuleerde maatregelen, gekoppeld aan bedrijfseconomische doeleinden. Sjef van Gennip, de algemeen directeur van Reclassering Nederland en 1 van de sprekers op 21 juni zegt: “Het Charter Diversiteit geeft handvatten om de diversiteit te verhogen binnen Reclassering Nederland”.

 

Serge Kornuyt

 

Het Charter Diversiteit is een onderdeel van het project Diversiteit in bedrijf. Dit project ondersteunt werknemers en werkgevers in hun streven naar meer diversiteit in hun organisaties via het aanreiken van advies, netwerken en kennis. Hierdoor kunnen werkgevers hun resultaten verbeteren. Voor meer informatie: www.diversiteitinbedrijf.nl

 

Charter Groepsfoto

 

Op de groepsfoto van links naar rechts:

 

Saskia Groenendijk, Assistant Supply Chain Novartis Pharma BV
Martin de Jong, HR Business Partner Innogy Essent
Ali Keles, CEO Tandheelkunde Groep Nederland BV
Els Verhagen, penningmeester Werkgeversvereniging Banken
Renée Römkens, directeur/bestuurder Atria
Sjef van Gennip, algemeen directeur Reclassering Nederland
Ton Vink, directeur Facility Support
Nienke Hagenbeek, manager Finance & Partnerships Women Inc.
Ad van Zutphen, directeur uitzenden en detacheren Driessen HRM
Ton Verschoor, manager personeel- en organisatieontwikkeling Woonstad Rotterdam
Irene van der Laan, bestuurslid MKB-Utrecht
Serge Kornuyt, algemeen manager C. Kornuyt BV

 

(foto: Dirk Hol)

 

Posted by Serge Kornuyt on 3 juni 2017

Toekomst Europese unie

Maart 2017 heeft de Europese Commissie met de publicatie van het “witboek over de toekomst Europese Unie het startschot gegeven voor een Europees debat over de functies en en toekomstige vorm van de Europese Unie. Dit is niet enkel een zaak die alleen de regeringen aangaat, maar van groot belang de posities en visies van het maatschappelijk middenveld in Nederland sterk onder de aandacht te brengen.

 

Toekomst Europese Unie

 

Op donderdag 1 juni organiseerde de SER in samenwerking met het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) een brainstorm sessie met het maatschappelijk middenveld over de toekomst van Europa. Vertegenwoordigers van sociale partners en andere maatschappelijke organisaties spraken uit wat zij verwachten van de Europese Unie en wat niet.  Wat willen wij van de Europese Unie en wat is er nodig om dat te bereiken?

 

De uitkomsten van deze brainstorm sessies worden meegenomen in een advies van het Europees Economisch en Sociaal Comite dat rond de zomer in 2017 zal worden gepresenteerd aan de Europese Commissie.

 

 

Posted by Serge Kornuyt on 1 juni 2017

Expositie de fonkel

Expositie de Fonkel: Art of Waste is onderdeel van stichting Het Beginstation. Het is een project waarbij we lokaal afval verwerken in kunst. Met Art of Waste willen we onnodige verspilling tegengaan en geven we een tweede leven aan materialen dat anders afval zou worden. Daarnaast heeft Art of Waste ook als doel om mensen, met een achterstand of een beperking, de kans te geven zich te kunnen ontwikkelen en waardevol te zijn.

 

Expositie de fonkel Art-of-waste-expositie-Helmond-collage

 

Bijdrage circulaire economie

Met Art of Waste hoopt Het Beginstation een bijdrage te leveren, waarin iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen in een duurzame circulaire economie vol met mooie en bijzondere kunst. zie hieronder enkele foto’s van de de expositie Art of Waste in wijkhuis De Fonkel. Deze unieke expositie is nog te bewonderen t/m 15 juni 2017!

 

 

 

 

Positiviteit

Art of Waste wil positiviteit naar de mensen overbrengen. Vandaar ook het motto: “Maak van afval een kunstwerk”. Voor meer informatie surf naar: www.beginstation.nl en www.artofwaste.nl of email naar info@artofwaste.nl

 

Posted by Serge Kornuyt on 9 mei 2017

Expositie schilderijen in gemengde technieken

Expositie schilderijen in gemengde technieken: Vrijdag 19 mei 2017 om 20:00 – Wijkhuis Bredeschool De Fonkel, Prins Karelstraat 131 in Helmond – is de opening van een bijzondere schilderijexpositie in gemengde technieken.

 

Elke 6 weken is er in de Fonkel sinds 2009 een officiële opening van een schilderijexpositie, die mede  dankzij de uitstekende medewerking van onze 2 vrijwilligers Martien van de Berkmortel en Henk van Lieshout tot stand komt. Beide heren verrichten nu al 8 jaar heel goed werk dat blijkt uit het resultaat, want ook dit jaar is de belangstelling om te exposeren erg groot. De Fonkel biedt de creatieve hobbyisten de mogelijkheid om hun werken via deze expositie aan de buitenwereld te tonen.

 

De opening van deze speciale expositie is Vrijdag 19 mei a.s. om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Fonkel, waar wij u graag voor uitnodigen en hieronder kunt u lezen wat “Beginstation: Art of Waste” precies inhoudt. Koffie en thee staat zoals altijd voor u klaar. De expositie is dagelijks te bezichtigen op de bovenverdieping van de Fonkel tijdens de openingsuren van 9.00 tot 17.00 uur. Er is een lift aanwezig.

 

Afval verwerken in kunst

Art of Waste is onderdeel van stichting Het Beginstation. Het is een project waarbij we lokaal afval verwerken in kunst. Met Art of Waste willen we on- nodige verspilling tegengaan en geven we een tweede leven aan materialen dat anders afval zou worden.

 

Expositie kunst gemaakt van afval

 

Daarnaast heeft Art of Waste ook als doel om mensen, met een achterstand of een beperking, de kans te geven zich te kunnen ontwikkelen en waardevol te zijn. Met Art of Waste hoopt het Beginstation een bijdrage te leveren, waarin iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen in een duurzame economie vol met mooie en bijzondere kunst. Art of Waste wil positiviteit naar de mensen overbrengen. Vandaar ook het motto: “Maak van afval een kunstwerk

 

Expositie schilderijen in gemengde technieken

 

Voor meer informatie kijk op artofwaste.nl
Tel. 06-13992761

 

Posted by Serge Kornuyt on 4 mei 2017

Nederland circulair

Nederland circulair in het jaar 2050. Deze mooie ambitie is neergezet door het kabinet in het Rijksbrede programma Circulaire Economie en door de sociale partners en vele andere ondertekenaars onderschreven in het Grondstoffenakkoord.

Op dinsdag 18 april 2017 is de start ingeluid van onze circulaire toekomst met een landelijke kick-off bijeenkomst. De komende zes maanden gaan vijf teams bouwen aan de transitie agenda’s, voor bouw en consumptiegoederen, kunststoffen, biomassa & voedsel en maakindustrie

 

Overgang circulaire economie

De overgang naar een circulaire economie gaat zeker niet vanzelf. Het vraagt om de betrokkenheid van veel bedrijven, vakbonden, maatschappelijke partijen: consumenten, natuur- en milieuorganisaties, financiële instellingen, overheden, Het Beginstation en nog veel meer partijen.

 

Nederland Circulaire economie

 

Daarom hebben de opstellers van het Grondstoffenakkoord samen afgesproken dat iedereen naar vermogen een bijdrage kan leveren aan de transitie agenda’s.

 

Kick-off bijeenkomst Nederland Circulair

Om dat mogelijk te maken, worden in 2017 diverse bijeenkomsten georganiseerd. De eerste (kick-off) bijeenkomst was  op 18 april in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Tijdens dit grote evenement hebben de voorzitters en transitie teams zich voorgesteld en zijn de eerste ideeën uitgewisseld. In de vervolgbijeenkomsten die gaan komen zullen we steeds meer gefocust kijken hoe we tot concrete acties kunnen komen.

 

Nederland Circulair

 

De voorzitters en vice-voorzitters van de transitie agenda’s zijn:

  • Bouw: Elphi Nelissen
  • Consumptiegoederen: Annemarie Rakhorst en Vera Dalm
  • Kunststoffen: Jos Keurentjes en Annette Augustijn
  • Biomassa en voedsel: Emmo Meijer en Agnes van Ardenne

 

Archief