Ons Werk

Ons Werk

Ons werk

Het Beginstation wil graag (oudere) werkzoekenden ondersteunen bij het vinden van de juiste match door een samenwerkingsverband met scholen, universiteiten, bedrijven, de gemeente en de overheid aan te gaan. Door de veelzijdigheid aan projecten en partners zal er een dynamische en creatieve sfeer heersen wat ervoor gaat zorgen dat iedereen elkaar zal inspireren.

Het stimuleren van startups is ook een onderdeel van Het Beginstation. Zit je al een poosje te broeden op een geweldig en innovatief idee en zou je wel eens willen weten of jouw idee ook echt in de markt past? Het Beginstation helpt graag een handje mee en zorgt ervoor dat jij in contact komt met de juiste personen. Het laagdrempelige zal zorgen voor een goed en vertrouwd gevoel tussen diverse partijen. Er zullen vernieuwende en inspirerende initiatieven ontstaan die elkaar zullen versnellen.

Het continueren en stimuleren van werkgelegenheid, innovaties en technologieën zijn een aantal speerpunten van Het Beginstation. Werkzoekenden opnieuw betrekken in de maatschappij, in het bedrijfsleven en koppelen aan (jonge) innovatieve ondernemers zijn daar belangrijke onderdelen van. Het Beginstation wordt een nieuwe hotspot waar diverse partijen elkaar ontmoeten en waar innovatie ontkiemt.

De achterliggende gedachte van de startups en innovaties doelt op de circulaire economie. De behoefte aan een beter, effectiever en efficiënter economisch systeem wordt steeds groter. Het Beginstation zal zo sturen dat er een focus ligt op de circulaire economie en Cradle2Cradle. Cradle2Cradle kenmerkt zich door gebruikte materialen en grondstoffen, die na het leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

 

Het Beginstation stimuleert de aangesloten bedrijven, opleidingen en universiteiten om met creatieve en vernieuwende oplossingen te komen voor vraagstukken die binnen komen bij Het Beginstation. Zo maakt Het Beginstation van maatschappelijke uitdagingen de economische kansen van morgen, én draagt Het Beginstation bij aan een duurzamere, innovatieve en gezondere samenleving.

 

Wij zoeken een nieuwe weg naar de toekomst. Nieuwsgierig geworden naar dit concept? Bezoek eens onze ontmoetingsplaats en kom in contact met tal van andere mensen die net zo enthousiast, gedreven en inspirerend zijn als u. Wie weet kunt u een bijdrage leveren aan dit unieke initiatief. En het mooie is, Het Beginstation is voor iedereen toegankelijk.

Innovaties