Bij het Beginstation wordt er hard gewerkt om mooie, duurzame projecten neer te zetten. Dit gebeurt door samenwerking van stagiaires, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Al deze verschillende groepen helpen en versterken elkaar om samen het beste resultaat te behalen. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten waar hard aan gewerkt is/wordt.

Heeft u ideeën om onze projecten verder te helpen of wilt u hier graag aan meewerken? Neem dan gerust contact met ons op!

Het Fietsenstation

Het Fietsenstation zorgt ervoor dat de weesfietsen van Helmond weer een nieuwe eigenaar krijgen. Er worden regelmatig fietsen bij ons gedoneerd die vaak verouderde onderdelen hebben. Met een team worden deze weesfietsen opgeknapt zodat ze weer de weg op kunnen. Goede fietsen voor een mooi prijsje, variërend van stap fiets tot stadsfiets.
Benieuwd naar ons aanbod aan fietsen en de prijzen? Neem een kijkje op de website of kom langs bij het Beginstation.

2B Green

2B Green helpt om jouw woning of bedrijf groener te maken. Of je nu een laadpaal, een laadpas, een groen dak of advies nodig hebt. Bij ons maak je altijd een duurzame keuze. Transparant, duurzaam, open en goed voor de medemens. Heel normaal bij 2B Green. Samen met het Beginstation zetten wij ons in om mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen bij de terugkeer naar de arbeidsmarkt. Met onze samenwerking met Trees for All dragen we bij aan het stimuleren van biodiversiteit door het planten van bomen.
Wilt u meer weten? Neem een kijkje op de website.

Stecci

Stecci, het project waarbij van afval meubels gemaakt zijn. Op het Beginstation werkten statushouders en design studenten samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor werden afval pallets gebruikt welke anders vermalen zouden worden. Er zijn o.a. banken ontworpen welke nu hier hier in het Beginstation gebruikt worden. Deze zijn volledig circulair en duurzaam gemaakt. Een geweldig resultaat van een creatief project dat goed bij onze missie past, de weg naar een volledig circulaire economie!

Art of Waste

Prachtige kunstwerken gemaakt van afval, het wordt gedaan door de non-profit organisatie Art of Waste. De organisatie verzamelt afval om dit vervolgens te verwerken in kunst. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt hebben hier hard aan gewerkt voor prachtige resultaten. Mede door deze organisatie wordt er stap voor stap verspilling van afval tegen gegaan.
Geïnteresseerd in de kunstwerken die Art of Waste aanbiedt? Neem dan vooral een kijkje op de website!

Workshops

Het Beginstation staat voor innovatie en creativiteit. Dit doen we niet alleen voor de huidige generatie, maar vooral voor de toekomstige. Dit vereist dat het bedrijfsleven maar ook jongeren gaan leren te denken in circulaire en creatieve oplossingen. Hiervoor heeft het Beginstation voor scholen en bedrijven verschillende workshops ontwikkeld waar innovatie, circulariteit en creativiteit centraal staan. Zo hebben we workshops waarin we concepten gaan ontwikkelen voor circulaire producten, creatief brainstormen en sieraden van afval maken.