FairTrade & Global Goals markt

Global Goals

Stichting het Beginstation was afgelopen zondag aanwezig bij de eerste FairTrade & Global Goals beurs in Helmond die georganiseerd werd door Helmond Centrummanagement in samenwerking met Tiendas Diferentes. Deze dag stond in het teken van verschillende organisaties die zich richten op de Global Goals. (De Global Goals zijn afspraken gemaakt door 193 landen, waaronder Nederland) die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties. Deze afspraken moeten bijdragen aan een betere wereld voor iedereen in binnen- en buitenland. Speerpunten zijn onderwijs, milieu, samenwerking, gezondheid en duurzaamheid).

In onderstaande afbeelding kunt u zien voor welke Global Goals het Beginstation zich inzet.

global goals

Connecties en winactie

Ondanks het koude weer heeft het Beginstation verschillende mensen kunnen informeren en mooie nieuwe connecties kunnen maken. We stonden er met verschillende projecten, zoals het Fietsenstation en Art of Waste. Ook hadden we een loterij georganiseerd waarbij donateurs zichzelf in 3D konden winnen. De winnaar is afgelopen maandag bekend gemaakt. Gisteren is de winnaar gescand en is er een 3D-print gemaakt.

Met het event werd de start ingeluid van de nationale FairTrade week die van 27 oktober tot en met 4 november plaatsvindt.

marktkraam

Bekijk de flyer en download de kleurplaat!

De flyer kunt u via deze link downloaden. De kleurplaat die is uitgedeeld kunt u hier downloaden.