Over Ons

Serge Kornuyt

“Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver komen, ga dan samen. “ Dat is een van de motto’s van Serge Kornuyt. Hij is een nuchtere en creatieve ondernemer, tevens initiatiefnemer van Het Beginstation. Als geboren en getogen Helmonder is hij als manneke opgegroeid binnen een familiebedrijf waar aanpakken en gewoon doen nog steeds het motto is. Serge wilde iets toevoegen aan de stad waar hij trotse inwoner van is. Het ondernemen heeft hij niet van een vreemde en je kunt dus wel stellen dat het ondernemerschap hem met de paplepel is ingegoten.

 

Concept

Dit concept is ontstaan doordat Serge in de afgelopen jaren met veel mensen heeft mogen sparren, hij heeft verschillende lezingen bijgewoond en als ondernemer ziet hij kansen voor de regio Helmond. Het deelnemen aan diverse community’s, waaronder COP (Community of Practice) en MVO Nederland bracht de nuchtere Helmondse ondernemer veel nieuwe inzichten en enthousiasme die hij graag wil delen met anderen. Hij is er daarom ook direct mee aan de slag gegaan.

Over ons

 

Serge is het gezicht en de kartrekker van dit project. Hij streeft ernaar dat Het Beginstation gezien moet worden als een broedplaats waar innovatieve ideeën ontstaan, verder worden uitgewerkt en waar mogelijk de ideeën verder worden versneld. Een soort van kaartenbak waar vragen en ideeën van de overheid, opleidingen, universiteiten, organisaties en bedrijfsleven samenkomen.

 

Doelstellingen

Door het verbinden van (jonge) afgestudeerden, (jonge) innovatieve ondernemers en (oudere) werkzoekenden, wordt het wellicht versneld en versterkt, mede door stagiaires en universitaire mensen. Daarmee wil Serge Het Beginstation een nieuw leven inblazen. Het concept moet gezien worden als een levend document dat aangepast en verbeterd kan worden om zo sneller, maar vooral ook meer doelen te bereiken.