Bij het Beginstation wordt er hard gewerkt om mooie, duurzame projecten neer te zetten. Dit gebeurt door samenwerking van stagiaires, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Al deze verschillende groepen helpen en versterken elkaar om samen het beste resultaat te behalen. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten waar hard aan gewerkt is/wordt.

Heeft u ideeën om onze projecten verder te helpen of wilt u hier graag aan meewerken? Neem dan gerust contact met ons op!

Het Fietsenstation

Het Fietsenstation zorgt ervoor dat de weesfietsen van Helmond weer een nieuwe eigenaar krijgen. De fietsen staan al een langere tijd in de fietsenstallingen van Helmond zonder dat deze worden opgehaald door de eigenaar. Met een team worden deze wees fietsen opgeknapt zodat ze weer de weg op kunnen. Goede fietsen voor een mooi prijsje, variërend van stap fiets tot stadsfiets.
Benieuwd naar ons aanbod aan fietsen en de prijzen? Neem een kijkje op de website of kom langs bij het Beginstation.

Stecci

Stecci, het project waarbij van afval meubels gemaakt zijn. Op het Beginstation werkten statushouders en design studenten samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor werden afval pallets gebruikt welke anders vermalen zouden worden. Er zijn o.a. banken ontworpen welke nu hier hier in het Beginstation gebruikt worden. Deze zijn volledig circulair en duurzaam gemaakt. Een geweldig resultaat van een creatief project dat goed bij onze missie past, de weg naar een volledig circulaire economie!

Art of Waste

Prachtige kunstwerken gemaakt van afval, het wordt gedaan door de non-profit organisatie Art of Waste. De organisatie verzamelt afval om dit vervolgens te verwerken in kunst. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt hebben hier hard aan gewerkt voor prachtige resultaten. Mede door deze organisatie wordt er stap voor stap verspilling van afval tegen gegaan.
Geïnteresseerd in de kunstwerken die Art of Waste aanbiedt? Neem dan vooral een kijkje op de website!

Google SEO

Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie), ook wel SEO genoemd, is een belangrijk onderdeel van een succesvolle website. Het zorgt er namelijk voor dat je website een hoger resultaat krijgt in de zoekmachine en hierdoor meer clicks genereert. Mensen bekijken vaak enkel de eerste resultatenpagina van Google, hier hoort jouw site ook te verschijnen voor succes. Hoe hoger jij staat, hoe meer clicks jouw website zal genereren.