UWV re-integratie werkfit maken
 
Het Beginstation is officieel UWV re-integratie aanbieder (werkfit maken traject)
 

Het Beginstation is officieel zorgaanbieder voor het UWV. We bieden het re-integratietraject werkfit maken aan voor mensen met een WIA, Wajong of ziektewetuitkering. Met onze unieke individuele aanpak werken we aan het opbouwen van arbeidsritme, het tegengaan van sociaal isolement en het (opnieuw) deelnemen aan het betaald arbeidsproces.

 

 
 

Wat is werkfit maken?

Het doel van werkfit maken is om je klaar te stomen om aan het werk te gaan. Hiervoor zijn er een aantal onderdelen door het UWV vastgesteld.

  • Het versterken van werknemersvaardigheden, zoals het opbouwen van arbeidsritme, het leren onder leiding en toezicht te werken en leren taken en opdrachten zelfstandig uit te voeren.
  • Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit, het leren omgaan met belemmeringen en belastbaarheid, assertiever en weerbaarder worden en het verbeteren van de lichamelijke conditie.
  • Het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie en ondersteuning bij het vinden van een zoekrichting die past bij opleiding, interesses, kwaliteiten en eventuele werkervaring van de klant. Om te onderzoeken wat het beste aansluit kunnen verschillende testen en vragenlijsten worden ingezet.

 

Wat is het Beginstation?

Het Beginstation is een non-profit organisatie die zich richt op werkgelegenheid, innovaties en het verbinden van verschillende mensen. Het is de bedoeling dat mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan in contact worden gebracht met studenten zodat de ‘nieuwe’ en de ‘oude’ garde elkaar hier kunnen versterken. Hier wordt een circulaire economie nagestreefd. Niet alleen producten verdienen een nieuwe kans, talent mag ook niet verspild worden. Je vindt deze inspiratiepoel op het Stationsplein in Helmond.

 

Waarom kiezen voor het Beginstation?

Het Beginstation heeft de mogelijkheden om onder begeleiding talent en passie te ontwikkelen bij mensen die nu aan de zijlijn staan. Dit doen we door te kijken welke projecten er bij jou passen en wat jou leuk lijkt. Zo kunnen we je koppelen aan een aantal bestaande projecten in een richting die bij je past.

 

Meewerken in een leuk, afwisselend team aan en wil je graag werken aan projecten in jouw interessegebied? Dan helpen wij je graag verder!

 

Meer informatie

Meld je hier aan

Kom langs bij het Beginstation op:

Stationsplein 71
5701 PE Helmond

dhr. Serge Kornuyt (0492-831659)


Mail direct met ons