WMO dagbesteding 

(Onze AGB-code: 98102535)

Het Beginstation is officieel WMO-aanbieder dagbesteding (gemeente Helmond, Peelgemeenten, gemeente Venlo e.o.).

We zijn er trots op dat het Beginstation nu officieel WMO-aanbieder is. Vanaf nu kunnen kandidaten met een WMO-indicatie of beschikking terecht bij het Beginstation. Dit betekent dat het Beginstation specialistische ondersteuning kan geven aan mensen die dagbesteding zoeken.

 

Wat is WMO?

WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning en regelt dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en leven. Daarnaast zorgt het WMO ervoor dat mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben. WMO regelt alle ondersteuning thuis, dagbesteding, beschermd wonen, begeleiding en ondersteuning voor mantelzorgers. Voor het onderdeel dagbesteding zijn organisaties als het Beginstation nodig. Hier kunnen mensen met een WMO-indicatie/beschikking terecht.

 

Waarom dagbesteding?

Dagbesteding is belangrijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat hierbij om mensen die om de een of andere reden aan de zijlijn staan. Vaak zitten zij in een sociaal isolement en is de drempel nog te hoog om weer terug te keren op de arbeidsmarkt. Bij het Beginstation krijgen deze mensen een tweede kans. Door hier te komen bouw je op jouw eigen tempo weer aan de toekomst. Het opbouwen van een normaal dagritme en meer sociale contacten zorgt voor een beter zelfwaarde.

 

Wat is het Beginstation?

Het Beginstation is een non-profit organisatie die zich richt op werkgelegenheid, innovaties en het verbinden van verschillende mensen. Het is de bedoeling dat mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan in contact worden gebracht met studenten zodat de ‘nieuwe’ en de ‘oude’ garde elkaar hier kunnen versterken. Hier wordt een circulaire economie nagestreefd. Niet alleen producten verdienen een nieuwe kans, talent mag ook niet verspild worden. Je vindt deze inspiratiepoel op het Stationsplein in Helmond

 

Waarom kiezen voor het Beginstation?

Het Beginstation heeft de mogelijkheden om onder begeleiding talent en passie te ontwikkelen bij mensen die nu aan de zijlijn staan. Dit doen we door te kijken welke projecten er bij jou passen en wat jou leuk lijkt. Zo kunnen we je koppelen aan een aantal bestaande projecten in een richting die bij je past.

 

Meewerken in een leuk, afwisselend team aan projecten in jouw interessegebied? Dan helpen wij je graag verder!

 

Meer informatie

Meld je hier aan

Kom langs bij het Beginstation op:

Stationsplein 71
5701 PE Helmond

dhr. Serge Kornuyt (0492-831659)


Mail direct met ons