Dagbesteding Helmond: WMO Dagbesteding bij Het Beginstation

Het Beginstation is de officiële WMO-aanbieder voor dagbesteding in de gemeente Helmond, Peelgemeenten, gemeente Venlo en omgeving.

Ontdek onze mogelijkheden met onze AGB-code: 98102535.

We zijn trots om erkend te worden als officiële WMO-aanbieder. Personen met een WMO-indicatie of beschikking kunnen nu bij Het Beginstation terecht voor gespecialiseerde dagbesteding.
Wat is WMO?

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is bedoeld om mensen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven, met de nodige ondersteuning. Dit omvat onder andere thuiszorg, beschermd wonen, begeleiding, en dagbesteding, waar organisaties zoals Het Beginstation een rol spelen voor mensen met een WMO-indicatie/beschikking.

Waarom dagbesteding?

Dagbesteding is van essentieel belang voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die vaak in een sociaal isolement verkeren en moeite hebben om terug te keren naar de arbeidsmarkt. Bij Het Beginstation bieden we deze mensen een tweede kans om aan hun toekomst te werken, hun dagelijkse routine op te bouwen en hun sociale contacten te verbeteren, wat bijdraagt aan hun eigenwaarde.

Wat is het Beginstation?

Het Beginstation is een non-profit organisatie die zich richt op werkgelegenheid, innovatie en het verbinden van diverse mensen. We brengen mensen aan de zijlijn van de arbeidsmarkt in contact met studenten om wederzijds leren en versterken te bevorderen, en we streven naar een circulaire economie waarin zowel producten als talenten worden hergebruikt. Je kunt ons vinden op het Stationsplein in Helmond.

Waarom kiezen voor het Beginstation?

Het Beginstation biedt begeleiding om talent en passie te ontwikkelen bij mensen die aan de zijlijn staan. We kijken naar jouw interesses en koppelen je aan relevante projecten die bij je passen. Als je wilt meewerken in een leuk en gevarieerd team aan projecten in jouw interessegebied, helpen wij je graag verder!

Meer informatie

Meld je hier aan

Kom langs bij het Beginstation op:

Stationsplein 71
5701 PE Helmond

dhr. Serge Kornuyt (0492-831659)


Mail direct met ons